« IkPas20»

Gepubliceerd op 14-01-2020

IkPas 2020  OrthoFyto van 13 januari 2020
 

IkPas is een Nederlands initiatief om je alcoholgebruik op pauze te zetten, en/of je cliënten te motiveren dit te doen. Samen stoppen motiveert en maakt het makkelijk om met een gewoonte te stoppen. Er is een app beschikbaar die ondersteuning biedt.

Wie denkt het initiatief voor minder drinken te hebben misgelopen, omdat we al halverwege de maand januari zijn, heeft het mis. Er is nog steeds de mogelijkheid om je aan te sluiten of je cliënten te overtuigen zich aan te sluiten bij de meer dan 44.000 Nederlanders die januari gebruiken om te stoppen of te minderen met hun alcoholgebruik. De inschrijving voor IkPas 40 dagen opent op 31 januari

Hoewel we u als therapeut daar niets nieuws over hoeven te vertellen: de gezondheidsvoordelen van het stoppen met alcohol zijn immens. Zo voelt 62% zich bijvoorbeeld fysiek fitter, slaapt 55% beter en verliest 32% gewicht. IkPas is een paraplucampagne. Dat wil zeggen dat veel organisaties aanhaken bij het organiseren van deze actie. Allereerst doen alle 26 GGD’s en 10 verslavingszorginstellingen in Nederland mee. Daarnaast is het KBO/PCOB een samenwerkingspartner als het gaat om het organiseren van IkPas voor senioren. Ook is er een internationale samenwerking met Alcohol Change UK, omdat IkPas de Nederlandse variant is van Dry January. Het Ik Pas initiatief is ook beschikbaar voor belangstellenden uit Vlaanderen.

Voor meer informatie: http://ikpas.nl 
 

stop-alcohol-2020-1578988928.jpg