Menu
Recent onderzoek van Yale University School of Medicine heeft uitgewezen dat de samenstelling van het darmmicrobioom bepalend is voor de wijze van metabolisatie van voedingsstoffen. Dit...
Het consumeren van grote maaltijden na 17.00 uur kan bijdragen aan een verhoogd risico op type 2 diabetes bij oudere volwassenen met prediabetes of in een vroeg stadium van diabetes. Dit...
Supermarkten zetten consumenten nog steeds aan tot ongezond eten, ondanks beloftes. Dit blijkt uit het nieuwste onderzoek van Superlijst Gezondheid, een initiatief van denktank...
Een nieuwe overzichtsstudie bevestigt het gebruik van co-enzym Q10 om spierlijden of myopathie tegen te gaan als gevolg van het nemen van statinen. Vijf studies met een totaal van 800...
Het Erasmus MC onderzoekt of een gericht, ontstekingsremmend voedingspatroon de gezondheid en levenskwaliteit van mannen met prostaatkanker kan verbeteren. Het onderzoek 'Prostaatkanker...
Recent onderzoek van het Stevens Institute of Technology in New York, onthult dat meer dan 90% van de zwangere vrouwen mogelijk onvoldoende ijzer, vitamine D of vitamine E binnenkrijgt...