Hooikoorts-vrij de zomer door?
Doordat september, oktober en zelfs bijna de hele maand november zeer warm waren voor de tijd van het jaar, is de kans groot dat hooikoorts ook dit jaar weer vroeg komt opspelen. Door de opwarming van de aarde is de gemiddelde temperatuur steeds verder gestegen. In 2018 werd zelfs de warmste 6 november ooit gemeten: het werd 17,2(!) graden. Vorig jaar zaten hooikoortspatiënten niesend aan het kerstdiner.
Bomen eerder in bloei
Het gevolg van die hoge temperaturen is dat bomen steeds eerder tot bloei komen en dat betekent pollen in de lucht. Daarnaast speelt de droogte een rol bij hooikoortsklachten. Regen zorgt ervoor dat de lucht wordt schoongespoeld. Gebeurt dat niet, dan blijven pollen langdurig rondzweven.
Het hooikoortsseizoen start dus steeds eerder, maar duurt ook veel langer. Soms zelfs tot en met de herfst. Dat verschilt sterk met twintig jaar geleden, toen de piek voor mensen met hooikoorts in de maanden april, mei en juni lag. De oorzaak is, -naast en sterk verlaagde weerstand -, o.a. het veranderende klimaat. Hierdoor bloeien grassen, planten en bomen eerder en langer. Wat ook meespeelt is dat er planten in Nederland zijn bijgekomen die hevige allergische reacties veroorzaken.
Een betere weerstand
Aan het inademen van pollen is in het hooikoortsseizoen niet te ontkomen, ook niet in de winter. Wel kun je ervoor zorgen dat je weerstand optimaal is waardoor de klachten zéér sterk afnemen of zelfs helemaal verdwijnen! Wilt u dat ook? Het is belangrijk om dan nu al te starten!
Ik help u daar graag bij! Informeer vrijblijvend naar de speciale aanbieding tot 1 maart 2019 of kijk op onze website!